Izvještaj o aktivnostima prve godine projekta

Izvještaj o aktivnostima istraživača tijekom prve godine provedbe projekta „Croatia and Central Europe: Art and Politics in the Late Modern Period (1780 – 1945)“ zaključen je 29. lipnja 2015.

Istraživači su realizirali šest izlaganja na međunarodnim znanstvenim skupovima i sedam izlaganja na hrvatskim/domaćim znanstvenim skupovima.

Objavili su jedan članak u  časopisu indeksiranom u CC bazi podataka i tri članka u časopisima indeksiranima u WOS bazi podataka.  Jedan je članak objavljen u inozemnom neindeksiranom časopisu, jedan članak u a1 domaćem časopisu, dva članka u a2 domaćim časopisima. Suradnici na projektu izradili su, nadalje, šest poglavlja u knjigama.

U sklopu projekta realizirana su tri izložbena poduhvata. Dr. sc. Lovorka Magaš Bilandžić priredila je izložbu Foto Tonka u Klovićevim dvorima u Zagrebu, a dr. sc. Dragan Damjanović izložbe Sinagogalne građevine vukovarskog arhitekta Frana Funtaka u Židovskoj općini u Zagrebu i Herman Bollé, graditelj hrvatske metropole u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Dovršene su i obranjene dvije doktorske disertacije suradnica na projektu (dr. sc. Željke Miklošević i dr. sc. Sandi Bulimbašić).