POČETAK NASTAVE U ZIMSKOM SEMESTRU AKAD. GOD. 2023./24.

Drage brucošice i brucoši, studentice i studenti,

Nastava iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) u zimskom semestru akad. god. 2023./2024. započinje OBAVEZNOM elektronskom prijavom, od ponedjeljka, 2. 10. 2023. (18:00 h ) do subote, 7. 10. 2023. (18:00 h), na odabranu kineziološku aktivnost (KA).

Link: https://upisi.kineziologija.ffzg.unizg.hr

Praktični dio nastave počinje u ponedjeljak 9. 10. 2023.

Nastava iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) obvezna je za sve studente/ice tijekom prva četiri semestra prijediplomskog studija. Zbog obnove sportske dvorane „Martinovka” u kojoj se održavala nastava iz predmeta TZK, nismo više u mogućnosti održavati praktični dio nastave u njoj. U zimskom semestru akad. god. 2023./24. nastava će se odvijati uživo na  dostupnim vanjskim lokacijama, odabirom neke od  ponuđenih  kinezioloških aktivnosti iz fakultativnog programa uz novčanu participaciju te na daljinu isključivo upotrebom QR Student aplikacije. Sve aktivnosti i obavijesti možete pogledati na rasporedu: (http://tzk.ffzg.unizg.hr/raspored/).

Vjerujemo da ćete prema svom interesu i rasporedu studijskog programa uspjeti pronaći aktivnost koja će zadovoljiti vašu porebu za kretanjem te time zasigurno doprinjeti i uspješnosti studiranja i zadovoljstva u životu. Odabranu aktivnost pohađate jednom tjedno tijekom cijelog semestra, prema satnici za koju ste se prijavili. Sve kineziološke aktivnosti imaju limitiranu kvotu upisa.

Upute za prijavu na nastavu iz predmeta TZK

POČETAK NASTAVE TZK U LJETNOM SEMESTRU AKAD. GOD. 2022./23.

Drage studentice i dragi studenti,

nastava iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) u ljetnom semestru akad. god. 2022./2023. započinje 27. 2. 2023. OBAVEZNOM elektronskom prijavom na odabranu kineziološku aktivnost (KA).

Praktični dio nastave počinje u ponedjeljak 6. 3. 2023.

I u ovom semestru imate mogućnost izbora unutar tridesetak različitih atraktivnih i suvremenih kinezioloških aktivnosti koje se odvijaju uživo te dvije aktivnosti (hodanje i trčanje) na daljinu http://tzk.ffzg.unizg.hr/raspored/

Kineziološke aktivnosti birate s obzirom na raspored svog studijskog programa, interesa te svojih zdravstvenih mogućnosti.  Na prvi nastavni termin prijavljene kineziološke aktivnosti potrebno je doći sa sportskom opremom prema rasporedu i mjestu održavanja. Odabranu aktivnost pohađate cijeli semestar jednom tjedno prema satnici kineziološke aktivnosti za koju ste se prijavili. Sve nastavne grupe na kineziološkim aktivnostima  su brojčano limitirane te naknadni upisi van kvota neće biti mogući. Boduje se isključivo upisana kineziološka aktivnost.

Raspored sati nastave u ljetnom semestru možete pogledati OVDJE.

Dobro pročitajte Upute za predmet TZK.

Molimo sve studente/ice da pažljivo i redovito prate obavijesti Samostalne katedre za kineziologiju.

 

HITNA OBAVIJEST!!!

 

Studenti/ice koji nisu na vrijeme regulirali status predmeta TZK1 i TZK3, već su  navedene komponente  upisali maksimalan  broj puta (dva puta), OBAVEZNO s molbama trebaju doći  na konzultacije u ponedjeljak, 17.10.2022.  u 12 i 15 u SD Martinovka, kabinet 7.

Samostalna katedra za kineziologiju

POČETAK NASTAVE TZK U ZIMSKOM SEMESTRU AKAD. GOD. 2022./23.

Drage studentice i dragi studenti,

dobro došli na nastavu iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura (TZK) koja  je obavezna za sve studente/ice tijekom prva četiri semestra preddiplomskog studija. 

U zimskom semestru imate mogućnost izbora unutar tridesetak različitih atraktivnih i suvremenih kinezioloških aktivnosti koje se odvijaju uživo te dvije aktivnosti ( hodanje i trčanje) na daljinu (http://tzk.ffzg.unizg.hr/raspored/).

Kineziološke aktivnosti birate obzirom na raspored svog studijskog programa, interesa te vaših zdravstvenih mogućnosti. Odabranu aktivnost pohađate cijeli semestar i to jedanput tjedno prema satnici za koju ste se prijavili.

Prijava za nastavu kao i evidentiranje dolazaka na nastavu vrši se elektronskim putem.

UPUTE ZA PRIJAVU NA NASTAVU I EVIDENTIRANJE DOLAZAKA

 1. 1. Putem studomata obavezno upisati predmet TZK1 za  prvu godinu te predmet TZK3 za drugu godinu studija.
 2. Na sustavu učenja na daljinu – Omegi upisati e-kolegij
 • Tjelesna i zdravstvena kultura 1- šifra e-kolegija je TZK1
 • Tjelesna i zdravstvena kultura 3- šifra e-kolegija je TZK3
 1. Instalirati na mobilni uređaj – aplikaciju QR Student putem koje će generirati vaš osobni QR kod. 

                                     Izrada QR koda:

 1.  Putem uputa na poveznici https://kineziologija.ffzg.unizg.hr/
 2. Ili putem aplikacija, dostupnih za android i iOS operativne sustave http://tzk.ffzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2019/09/QrStudent.pdf

                              Instaliranje aplikacije QR student :

Upute možete pogledati ovdje.

Prijava i odabir željene kineziološke aktivnost kao i nastave na daljinu vrši  se isključivo ELEKTRONSKIM PUTEM na poveznici:
https://upisi.kineziologija.ffzg.unizg.hr

od ponedjeljka 3. 10. 2022. u 00.05h do subote 8. 10. 2022. u 23.55h

 • Aktivnost birate prema svom interesu, zdravstvenim mogućnostima i rasporedu studijske satnice.
 • Grupe su brojčano limitirane, ovisno o kineziološkoj aktivnosti.
 • Nastava na daljinu prijavljuje se također elektronskim putem te će se odvijati isključivo putem QR Student aplikacije. Ponuđene su dvije kineziološke aktivnosti: trčanje i hodanje. Te dvije aktivnosti možete kombinirati unutar semestra prema svojim mogućnostima, vremenu i rasporedu. Bodovat će se samo aktivnosti koje su izvršene unutar zadanih parametara. Ukoliko aplikacija, prilikom uključivanja  za rad  na daljinu, ne mjeri  dobro zadane parametre, odmah nastali problem prijaviti predmetnim nastavnicima koji će vas uputiti u daljnje radnje.(upute za nastavu na daljinu pogledajte ovdje).
 • U slučaju da vaš mobitel ne podržava QR Student aplikaciju, odabrat ćete jednu od ponuđenih kinezioloških aktivnosti koje se izvode uživo.
 • Praktična nastava počinje u ponedjeljak, 10. 10. 2022. godine prema rasporedu i mjestu održavanja kao i nastava na daljinu, ako ste odabrali taj način odrade nastavne obaveze prema Predmetu.
 • Pohađate samo odabranu i prijavljenu kineziološku aktivnost (KA)  jednom tjedno tijekom cijelog semestra.
 • Za izvršenje semestralne obveze prema predmetu TZK potrebno je sakupiti 10 bodova.
 • Na nastavu treba obavezno doći  sa sportskom opremom i čistim tenisicama za dvoranu.
 • Budući da pandemija korona virusom još uvijek traje, sve aktualne epidemiološke mjere se moraju poštivati.
 • Na ulaznim će vratima u SD “ Martinovka „ (prije ulaska u svlačionice) uvijek biti istaknuti brojevi onih svlačionica koje u tom terminu možete koristi (preporučamo što kraće zadržavanje u svlačionicama).
 • Za kineziološke aktivnosti tijekom kojih se koristi prostirka za vježbanje, obavezno jenositi svoj veliki ručnik (joga, pilates, stretching, mobility, fitness mix, aerobic . . .).

NASTAVNE PRILAGODBE

 1. Po zdravstvenoj osnovi: http://tzk.ffzg.unizg.hr/nastavne-prilagodbe/
 2. Po sportskoj osnovi: http://tzk.ffzg.unizg.hr/nastavne-prilagodbe/
 3. Izvršena obaveza prema predmetu TZK na drugoj sastavnici: http://tzk.ffzg.unizg.hr/odraden-tzk-drugdje/

Studenti/ice s navedenim prilagodbama trebaju doći na konzultacije s potrebnom dokumentacijom i s izrađenim QR kodom  ili isto poslati na e-mail bilo kojem predmetnom nastavniku/ici.  Rok za predaju dokumentacije je 15. 11. 2022.

Studenti/ice, sportaši/ice aktivnim sudjelovanjem u jednoj od fakultetskih sportskih ekipa (košarka, odbojka, mali nogomet, rukomet, badminton, stolni tenis, tenis, squash, plivanje, vaterpolo, karate, judo, šah, streljaštvo, atletika, veslanje te e-sport), ostvaruju posebne uvjete reguliranja obveze nastave TZK u dogovoru s predmetnim nastavnicima. Molimo sve sportaše/ice da se što prije jave predmetnim nastavnicima.

VAŽNA NAPOMENA:

 1. Molimo da na nastavu i konzultacije ne dolazite u slučaju da imate povišenu tjelesnu temperaturu, osjećate se bolesno ili imate bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva).
 2. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, nastava TZK će se nastaviti provoditi na daljinu o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. 

Sve ostale informacije potražite na našim info portalima:

Omegi: https://omega.ffzg.hr/

Web stranici Katedre: http://tzk.ffzg.unizg.hr/,

Facebook Katedre: https://www.facebook.com/TZK-FFZG

QR aplikaciji Katedre: https://kineziologija.ffzg.unizg.hr/app/news/

 Sve vaše upite slati  na zajednički e- mail Katedretzk@ffzg.hr  

    s naslovom  maila –  TZK1( prva godina ) ili TZK3 ( druga godina).

Na pitanja koja su pojašnjena u Uputama i obavijestima na našim info portalima, ne odgovaramo.

Predmetni nastavnici na Katedri i termini konzultacija u SD „Martinovka“, kabinet 7:

Svetlana Božić Fuštar, v. pred., predstojnica Katedre; ISVU koordinatorica (sbfustar@ffzg.hr)

(srijeda od 19:00 do 20:00 sati)

Nikolina Skender, pred., zamjenica predstojnice (nskender@ffzg.hr)

(utorak od 12:30 do 13:30)

Nenad Krošnjar, pred. (knenad@ffzg.hr)

(ponedjeljak od 12:15 do 13:15)

 

Reguliranje statusa predmeta TZK2 i TZK4 u sustavu

Poštovane studentice i studenti,

obavještavamo vas da je izvršeno prebacivanje podataka s naše QR aplikacije u ISVU sustav pa će tako studenti/ice koji su zadovoljili svoju nastavnu obavezu prema predmetu TZK2 i TZK4  imati status predmeta u sustavu na „obavljen/položen“. Napominjemo još jednom da se što prije trebaju javiti svi oni studenti/ce koji su odradili i prethodni zimski semestar, predmet TZK1 i TZK3 kako bi im se mogao regulirati status predmeta u sustavu.

 

Samostalna katedra za kineziologiju

 

OBAVIJESTI

Reguliranje naknadno odrađenog semestra u ISVU sustavu

Svi studenti i studentice koji su u ljetnom semestru uspješno odradili zaostatke iz predmeta TZK1 ili predmeta TZK3 (komponente iz zimskog semestra) OBAVEZNO se trebaju  javiti  Svetlani Božić Fuštar, v. pred. , predstojnici Katedre i ISVU  koordinatorici kako bi im se regulirao status iz tih predmeta u ISVU sustavu.

Status predmeta TZ2 i TZK4 u ISVU sustavu

Status predmeta TZK2 i  predmeta TZK4 u ISVU sustavu bit će reguliran do kraja lipnja 2022. Molim vas da ne šaljete pojedinačne upite na e-mail.

Samostalna katedra za kineziologiju

NASTAVA TZK ZA STUDENTE/ICE PRVE GODINE STUDIJA PREDMET TZK2 U SD “Martinovka”

Poštovane studentice i studenti,

 zbog nemogućnosti korištenja SD “Martinovka” u periodu od 9. 5. 2022. do 13. 5. 2022. nastava  TZK će se odvijati na daljinu, isključivo putem aplikacije STRAVA.

Izabranu aktivnost (hodanje, trčanje, rolanje, planinarenje ili bicikliranje) potrebno je odraditi od ponedjeljka 9. 5. 2022. do petka 13. 5. 2022.

Upute za instaliranje aplikacije STRAVA kao i tablica sa zadanim parametrima gore navedenih kinezioloških aktivnosti nalaze se ovdje: http://tzk.ffzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2020/09/Upute-za-instaliranje-aplikacija-QRstudent-i-STRAVA.pdf

Link odrađene aktivnosti na aplikaciji STRAVA treba poslati na e-mail adresu isključivo nastavniku nositelju vaše izabrane kineziološke aktivnosti. Radi brže i točnije evidencije e-mail treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, JMBAG, fotografija QR koda, dan, vrijeme i naziv kineziološke aktivnosti koju pohađate u SD “Martinovka” (npr. Josip Jurić, 123456789, ponedjeljak u 9:00h, joga i fotografija QR koda)

E- mail adrese nositelja kinezioloških aktivnosti:

Vesna Alikalfić: valikaf@ffzg.hr

Svetlana Božić Fuštar: sbfustar@ffzg.hr

Nenad Krošnjar: knenad@ffzg.hr

 Nikolina Skender: nskender@ffzg.hr

Samostalna katedra za kineziologiju

Početak nastave u ljetnom semestru akad. god. 2021./22.

Drage studentice i dragi studenti,

dobro došli na nastavu predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura u ljetnom semestru akad.god. 2021. / 2022.

TZK2

U ljetnom semestru za studente/ice prve godine studija, predmet TZK2, nudimo vam mogućnost izbora unutar 30 različitih atraktivnih i suvremenih kinezioloških aktivnosti.

Vjerujemo da ćete prema svom interesu i rasporedu studijskih obaveza uspjeti pronaći nastavni sadržaj koji će zadovoljiti vašu potrebu za kretanjem te time zasigurno doprinjeti uspješnosti studiranja i zadovoljstva u životu.

U ljetnom semestru imate mogućnost izbora iste kineziološke aktivosti kao i u zimskom  ili izabrati  novu aktivnost.  Za sve aktivnosti u rasporedu postoji određena kvota za upis koja kada se ispuni, nema više upisa.

TZK4

Za studente/ice druge godine u ljetnom semestru, predmet TZK4, nastava će se održavati isključivo na otvorenom putem 5 različitih kinezioloških aktivnosti.

 Pažljivo pročitajte niže navedene upute i obavijesti o načinu uključivanja u nastavu te osnovne informacije o svakoj kineziološkoj aktivnosti.

Molimo da nas ne zatrpavate e-mailovima s pitanjima čiji odgovori su već obrazloženi u uputama.

Na takve e-mailove nećemo odgovarati.

Upute za nastavu iz predmeta TZK2

Upute za nastavu iz predmeta TZK4

Završetak nastave u zimskom semestru akad. god. 2021./22.

Poštovane studentice i studenti,

podsjećamo vas da je u nedjelju 23. siječnja 2022. zadnji dan nastave TZK  u zimskom semestru na predmetu Tjelesna i zdravstvena kultura  (TZK1 i TZK3).  Sustav za bodovanje nastave bit će zaključan tijekom zimskog ispitnog roka i neće više bilježiti vaše aktivnosti.

Za vrijeme zimskog ispitnog roka NEMA NADOKNADA nastave.
Konzultacije nastavnika će se za vrijeme zimskog ispitnog roka održavati uživo u SD”Martinovka”, kabinet 7.

VAŽNO !

 1. Svi studenti/ce koji su svoje aktivnosti odradili na STRAVA aplikaciji, a nisu im još te aktivnosti bodovane, potrebno je da se što prije jave na e-mail tzk@ffzg.hr
 2. Studenti/ce koji su pohađali kineziološke aktivnosti:Plivanje, GO, Bowling, Squash, Streljaštvo, Kendo, Subos također se obavezno trebaju javiti nositeljima aktivnosti ako te aktivnosti nisu još bodovane.
 3. Status Predmeta TZK 1 i TZK3 će se do 14. veljače AUTOMATSKI regulirati u ISVU sustavu  svima onima koji su uredno izvršili svoju nastavnu obavezu  i skupili 10 bodova do 23. siječnja 
 4. Oni studenti/ce koji uopće nisu pristupili izvršavanju svoje nastavne obveze i imaju 0 bodova trebat će ponovno upisati komponentu TZK1 i TZK3 u zimskom semestru sljedeće akad. god. 2022./23.
 5. Za sve one koji nisu dovršili odnosno nisu do kraja ispunili svoju nastavnu obavezu prema Predmetu u zimskom semestru, postojeći bodovi ostaju zabilježeni, a nadoknadu neispunjenih bodova će biti moguće odraditi u ljetnom semestru god. 2021. /22. Nakon ispunjenja obaveza za prethodni zimski semestar počet će se bilježiti bodovi za tekući ljetni semestar predmeta TZK2 i TZK4.

 

           

 Početak nastave TZK nakon praznika

Poštovane studentice i studenti,

obavještavamo  vas da će nastava na predmetu Tjelesna i zdravstvena kultura  (TZK1 i TZK3) nakon praznika započeti  u petak 7. 1. 2022. i trajati  do 23. 1. 2022. kada i završava zimski semestar nastave.

Nastava će se se i nadalje odvijati na daljinu putem naše QR aplikacije.

Još jednom vas podsjećamo da tijekom  posljednja dva tjedna nastave (od 10. 1.  do  16. 1. 2022 i od 17. 1. do 23. 1 2022.) možete odraditi dvije aktivnosti u tjednu te će vam se obje bodovati.

Samostalna katedra za kineziologiju