Citat

We are not passengers on a spaceship called The Earth, we are its crew. We are not inhabitants of this planet, we are its citizens. The difference between the two is called – responsibility.

– Russell Schweickart

Nova stranica Centra!

Status

Dragi posjetitelji!

Centar je 2002. g. izradio web stranicu na hrvatskom i engleskom jeziku, iz sredstava projekta HRC NET SEE. Od 2005. g. web stranica se punila putem Content Management sustava, koji je nabavljen sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije iz projekta ‘’Sveučilišni kurikulum za ljudska prava i demokratsko građanstvo’’.

Nažalost, spomenuta stranica je 2010. godine hakirana i srušena, što je Centar ostavilo bez web stranice gotovo pet godina. Centar nikako nije uspijevao, usprkos svim naporima, pronaći nova financijska sredstva za podizanje nove stranice i vraćanje svih izgubljenih podataka. Do sada.

Ovom prilikom želimo Vam predstaviti novu web stranicu Istraživačko-obrazovnog centra za ljudska prava i demokratsko građanstvo nastalu u sklopu IPA  projekta ”Nasilje ostavlja tragove – Zvoni za nenasilje” (IPA 2010 Potpora naporima OCD-a za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima) u suradnji sa Centrom za mirovne studije iz Zagreba. Projekt je financiran sredstvima EU, a sufinancira ga i Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Nova web stranica je informativna i strukturirana za lako pretraživanje. Namijenjena je studentima, učiteljima, nastavnicima, stručnjacima i svima koje zanima obrazovanje za ljudska prava i demokraciju. Sa stranice je moguće download-ati gotovo sva izdanja Centra, a pod kategorijama „Referentni materijali“, te „Izvori za nastavnike/ce” možete pronaći mnoštvo publikacija vezanih za pojedina ljudska prava i različite vrste obrazovanja za ljudska prava, mir, demokraciju, interkulturalizam i druga srodna područja.

Nadamo se da ćete ovu novu stranicu Centra ocijeniti kao kvalitetnu, zanimljivu i relevantnu, ali i vrijednu Vašeg budućeg praćenja i naravno — čitanja! Sve sugestije, kritike i komentare objeručke prihvaćamo u komentarima ili na hre-edc@ffzg.hr / hre.ffzg@gmail.com!