Suradnja s civilnim sektorom

Suradnja s civilnim sektorom

Centar u svim svojim djelatnostima, kao dio svoje politike, nastoji na međusektorskoj suradnji, osnaživanju povezanosti formalnog i neformalnog obrazovanja, te u svoje projekte aktivno uključuje predstavnike civilnog sektora i sudjeluje u projektima nevladinih udruga.

Znanstvena novakinja mr. sc. Božić od 2004. g. sudjeluje u Programskom odboru za ocjenu kvalitete projekata udruga Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

2006. g. Centar je partner-institucija u projektu Uloga civilnog društva u dobrom upravljanju u tranzicijskim društvima (Role of Civil Society for Good Governance in Societies in Transition) ETC-a Graz.

 

Predstavnici civilnog društva sudjeluju u sljedećim projektima Centra:

Sveučilišni kurikulum za ljudska prava i demokratsko građanstvo

U Sveučilišnom programu za ljudska prava i demokratsko građanstvo dva predmeta osmišljena su i provode se u suradnji s predstavnicima civilnog sektora:

Dr. sc. Biljana Kašić, voditeljica Centra za ženske studije u Zagrebu i mr. sc. Ivana Radačić, kandidatkinja na doktorskom studiju na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Londonu i aktivistica brojnih ženskih udruga, vode predmet “Žene, spol/rod i ljudska prava”;

Prof. dr. sc. Zoran Pusić, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava u Zagrebu, mr. Tin Gazivoda, voditelj Centra za ljudska prava u Zagrebu, i Sanja Sarnavka, prof., voditeljica grupe za ljudska prava žena B.a.b.e., vode predmet “Praćenje, istraživanje i zagovaranje ljudskih prava”.

Gošća predavač: dr.sc. Ljiljana Gehrecke, predsjednica Europskog doma u Vukovaru.

Osim toga, prema Ugovooru o projektu, austrijska nevladina udruga ETC Graz djeluje kao posrednik između sponzora, Ministarstva vanjskih poslova Republike Austrije, i Centra.

Priručnici u obrazovanju za ljudska prava za odgajatelje i učitelje razredne nastave

U projektu je posrednik između sponzora i Centra bila udruga Human Rights Education Associates iz SAD-a.

Afirmacija romske mladeži

Projekt se provodi u partnerstvu s dvjema nevladinim udrugama:

Udruga žena Unije Roma Hrvatske, Zagreb

Nova dimenzija – Kulturno-umjetničko udruženje za promicanje kreativnosti mladih, Zagreb